Translatıon Challenge Yarışmasının Kazananları Belli Oldu!

Karantina günlerinden herkese merhaba! Ben DEÜÇEV’den Gamze. Bugün sizlerle bu karantina döneminin en güzel haberlerinden birini paylaşıyor olacağım. 

TTC wetranslate’in öğrencilere gerçek bir deneyim yaşattığı ve yedincisini düzenlediği Translation Challenge yarışmasına bu sene Ege Üniversitesi ile beraber katıldık. Katılımcılar, gerçek bir müşteriden gelen belgeyi çevirme, çeviri sürecindeki yapıtaşlarını daha yakından inceleme ve mükemmel bir deneyim yaşama fırsatının tadını çıkardı. Bu maraton ne zaman başladı diye merak ederseniz hemen anlatalım.

24 Şubat 2020’de yapılan açılış töreniyle yarışma başlamış oldu.  Ege Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı tören, TTC wetranslate şirketinin genel müdürü Levent Yıldızgören’in konuşmasıyla başladı. Levent Bey, bizlere sektörle ilgili oldukça değerli bilgiler aktarırken Proje Yöneticisi Buğra Önen bizleri yarışma ve yarışmanın gidişatı hakkında bilgilendirdi. Açılış töreninden sonra Buğra Bey’in takımlara çevrilecek dosyaları iletmesiyle yarışma resmen başlamış oldu. Gerçek bir müşteriden gelen çeviri işi, teknik bir metindi ve katılımcıların gerçekten iyi bir çalışma yapmasını gerektiriyordu. Metnin içerisindeki teknik terimler ve müşterinin istekleri göz önüne alındı.

İki haftalık sürenin ardından katılımcılar, gerekli işlemleri yaptıktan sonra belgeleri Buğra Önen’e iletti ve bu noktada katılımcılar için heyecanlı bekleyiş başladı. Covid-19’un patlak vermesiyle TTC wetranslate ekibi bu sorunu muazzam bir şekilde çözüme kavuşturdu ve 29 Mayıs 2020’de, yarışmanın kazananlarını online ortamdan duyurdu. Peki kapanış toplantısında neler mi oldu?

Oldukça iyi bir şekilde planlanan toplantı, Levent Yıldızgören’in konuşmasıyla başladı. Ardından bölüm hocalarımızdan Alev Tison konuya ilişkin düşüncelerini paylaştıktan sonra sözü, Ege Üniversitesi’nden Ahu Selin Erkul Yağcı hocamıza bıraktı. TTC wetranslate’in bizler için bir sürprizi daha vardı.  Ege bölgesinin en büyük dijital pazarlama şirketlerinden Profaj’ın yöneticisi Armağan Bengi bizlere katıldı. Umut vadeden sözleriyle Armağan Bey bizlere birçok öneride bulundu. Çeviri sektörü ve iş bulmak hakkında konuşma yapan Armağan Bey, bu süreçlerin artık değişime uğradığını, eski yöntemlerden çıkarak yeni yollara başvurmamız gerektiğini de ekledi. Sonrasında ise artık kazananların duyurulmasına gelmişti sıra. TTC wetranslate ekibinden Aykut Yatar kazananları açıkladı ve toplantıya katılan herkes onları alkışladı. Bizler de DEÜÇEV ailesi olarak kazanan takımları canı gönülden kutluyoruz ve arkadaşlarımızın başarılarının devamını diliyoruz. Yine güzel bir yazımızda görüşmek dileğiyle sağlıkla kalın! Mutlu günler.

İşte gurur tablomuz

Dokuz Eylül Üniversitesi Kazananları:

Duygu Canbek

Duygu Poyraz

Halil Güler

Nilay Pehlivan

Ege Üniversitesi Kazananları:

Gül Duyar

Nazmiye Asya Topsakal

Ömer Faruk Telli

Daha fazla bilgi için : https://ttcwetranslate.com/translation-challenge-competition/

Yazar: Gamze Korkmaz

Yorum bırakın

DEÜÇEV Hakkında

Dokuz Eylül Üniversitesi Mütercim Tercümanlık başta olmak üzere birçok bölümden çeviriyle ilgilenen öğrencilerin bir araya geldiği bir topluluktur.

Kurulduğu zamandan beri topluluğumuz sosyal, akademik ve katılımcı faaliyetler yürütmektedir.

Bu site DEÜÇEV topluluğunun resmi sayfasıdır. Topluluğumuza aşağıdaki mecralardan da ulaşabilirsiniz.