Kraliyet Ailesi, ülkelerini savunurken canlarını feda eden erkek ve kadınları onurlandırmak için bugün bir araya geldi.

Kraliçe, Anma Gününün önemini belirtmek ve silahlı kuvvetlere saygılarını sunmak için beş adet gelincik taktı. 

Fotoğraf Sahibi: AFP veya lisans sahipleri

Majesteleri, bu sabah simgesel mezar önünde yapılan törende saygılarını sunmak adına, kırmızı gelinciklerin altına, elmas fiyonk şeklinde bir broş taktı. 

Saray Kraliçenin neden beş gelincik seçtiğini tam olarak açıklamasa da, her birinin savaştaki bir hizmet kolunu (Kara Ordusu, Donanma, Kraliyet Hava Kuvvetleri, Sivil Savunma ve kadınlar) temsil ettiğine büyük ölçüde inanılıyor. 

Eskiden Majesteleri sadece üç gelincik takardı. Beşe geçişi onun kraliyet ailesinin başı olarak pozisyonunu temsil ediyor olabilir.

Bunun aksine, gelecek Kral eşi Kate Middleton, silahlı kuvvetlere saygı göstergesi olarak üç gelincik taktı.  

Kate Middleton simgesel mezarda üç gelincik taktı. ©2020 James Whatling

“Hello!”nun bir teorisine göre, her bir gelincik savaşta görev alan ve hayatını kaybeden bir aile üyesini temsil ediyor.

Cambridge Düşesi’nin büyük büyükannesinin, Birinci Dünya Savaşı sırasında savaşta ölen üç erkek kardeşi vardı ve Kate, 2018’de İmparatorluk Savaş Müzesi’ne yaptığı bir gezi sırasında atalarından gelen mektupları inceliyordu. 

Geçen yıl Kate, kod kıran büyükannesini onurlandırmak için Pazar günü 29.99£ değerinde bir gelincik broşu takarak geleneği terk etti. 

Kate’in büyükannesi Valerie, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin “Enigma” makine kodunun deşifre edildiği Bletchley Park’ta çalıştı. 

‘Kod kıranların’ gelinciği, bu yılın başlarında muhabere istihbaratında çalışanları hatırlamak için piyasaya sunuldu ve arkasında “unutmayalım” (“lest we forget”) yazıyor. 

Bir başka yerde Cornwall Düşesi Camilla, geçen sene üç tane takmış olmasına rağmen bu sene sadece bir tane gelincik takmayı tercih etti. 

Prens Charles’ın eşi, kalbe en yakın yer olduğundan gelinciği sol tarafına taktı. 

Ancak “The British Legion”ın resmi sitesi, gelinciği takmanın ‘doğru’ bir şekli olmadığını ve kişisel tercihe bağlı olduğunu belirtiyor. 

Yazarlar: Lydia Hawken, Martha Cliff

Çevirmen: Buse Yaşar

Editör: Efe Şimşek

Yorum bırakın

DEÜÇEV Hakkında

Dokuz Eylül Üniversitesi Mütercim Tercümanlık başta olmak üzere birçok bölümden çeviriyle ilgilenen öğrencilerin bir araya geldiği bir topluluktur.

Kurulduğu zamandan beri topluluğumuz sosyal, akademik ve katılımcı faaliyetler yürütmektedir.

Bu site DEÜÇEV topluluğunun resmi sayfasıdır. Topluluğumuza aşağıdaki mecralardan da ulaşabilirsiniz.